Τα Ελληνικά νοικοκυριά πετάνε στα σκουπίδια φαγητό αξίας τουλάχιστον 1.000€ κάθε χρόνο και ο βασικός λόγος είναι ότι τα αποθηκεύουν λανθασμένα, σύμφωνα με νέα ανεξάρτητη έρευνα γνωστού κατασκευαστή ψυγείων.

Είναι γεγονός ότι πολλοί από εμάς έχουν γίνει πιο “πράσινοι” από την αρχή του lock down, παρ’ όλα αυτά η μελέτη ανακάλυψε ότι τα νοικοκυριά πετάνε τακτικά αχλάδια (55%), μήλα (64%), πορτοκάλια (66%), έτοιμα γεύματα (46%) και φρέσκα βότανα και λαχανικά( 52%) λόγω ακατάλληλων λύσεων αποθήκευσης.

Η έρευνα εξήγησε επίσης ότι προϊόντα όπως καρότα, αυγά, αχλάδια, μήλα, πορτοκάλια, σκόρδο και δαμάσκηνα θα πρέπει όλα να αποθηκεύονται στο ψυγείο, ενώ τα κρεμμύδια πρέπει να αφήνονται χωρίς ψύξη για να ενισχύσουν τη διάρκεια ζωής τους.

Eνδιαφέρον είναι επίσης ότι όλα τα αβοκάντο, τα ροδάκινα και τα πεπόνια πρέπει να φυλάσσονται έξω από το ψυγείο πριν ωριμάσουν, αλλά να τα βάλουμε στο ψυγείο μόλις ωριμάσουν, όπως και όλα τα βότανα συμπεριλαμβανομένου του άνηθου, μαιντανού, Σέλινου κλπ μπαίνουν στην κατάψυξη και καταναλώνονται μέχρι τέλους με εξαίρεση το φρέσκο κρεμμύδι.

Ενώ η σωστή αποθήκευση μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε τα τρόφημά σας πιο φρέσκα, άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στα απόβλητα τροφίμων είναι: να μην ελέγχονται οι ημερομηνίες λήξης κατά την αγορά , να ξεχνιούνται στο ψυγείο για καιρό και να μην προγραμματίζονται τα γεύματα πριν κάνουν την εβδομαδιαία τους λίστα για το σούπερ μάρκετ..

Οι κατηγορίες με την υψηλότερη σπατάλη περιλαμβάνουν:

  • Φρέσκα βότανα (52%)
  • Έτοιμα γεύματα (46%)
  • Σάλτσες / καρυκεύματα (45%)
  • Επιδόρπια (42%)
  • Ξηρά είδη (42%)
  • Γλυκά / σοκολάτα (41%)
  • Ψωμί (41%)
  • Φρούτα (41%)
  • Λαχανικά (40%)
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα (38%)

Comments are closed.

error: Content is protected !!