Λατρεύετε την σοκολάτα;
Τότε αυτή η συνταγή για κέικ σοκολάτας είναι για εσάς.

Ένα πλούσιο κέικ σοκολάτας που θα ικανοποιήσει και τους πιό απαιτητικούς chocoholics!
Μπορείτε ασφαλώς και να προσθέσετε τις αγαπημένες σας γλυκές λιχουδιές για γαρνιτούρα όπως : Maltesers, M&M, Ferrero Rocher, τρούφα ή κομματάκια μαύρης ή λευκής σοκολάτας αλλά αυτό το αφήνουμε πάνω σας!

Υλικά:

  • 175g μαργαρίνη ή μαλακό βούτυρο
  • 175 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 150g αυτοαυλωμένο αλεύρι, κοσκινισμένο
  • 50g κακάο, κοσκινισμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας Εκχύλισμα βανίλιας
  • Μία πρέζα αλάτι

*Για το απλό γλάσο σοκολάτας 100 g μαύρης σοκολάτας & 100 g ψιλοκομμένου βουτύρου

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Θερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
  • Λιπαίνετε ελαφρά μία φόρμα για κέικ με λίγο επιπλέον βούτυρο ή μαργαρίνη και κόψτε ένα κομμάτι λαδόχαρτου ή και τοποθετήστε το στη βάση του.
  • Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και κτυπήστε με ένα ξύλινο κουτάλι ή ένα χειροκίνητο μίξερ για 1 λεπτό ή μέχρι να συνδυαστούν (όχι σε δυνατή ταχύτητα).
  • Είναι σημαντικό να μην το χτυπάτε πάρα πολύ δυνατά για να το γίνει ομοιόμορφη η ζύμη του.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για περίπου 45-50 λεπτά στους 180° C.
  • Τοποθετήσετε ένα μαχαίρι κοπής στο κέντρο του κέικ – θα πρέπει να βγει καθαρό.
  • Αφήστε το κέικ να παραμείνει στον ταψάκι του για 5 λεπτά και στη συνέχεια ξεκολήστε απαλά με ένα μαχαίρι γύρω γύρω από τη φόρμα το κέικ και γυρίστε το σε ένα πλατύ πιάτο για να κρυώσει.

Για γαρνιτούρα, τοποθετήστε τη μαύρη σοκολάτα και το ψιλοκομμένο βούτυρο σε ένα μπεν μαρί μέχρι να λιώσει. και περιχύστε το στην κορυφή του κέικ όταν όμως αυτο έχει πια κρυώσει αισθητά.

Καλή απόλαυση!

Write A Comment

error: Content is protected !!