Τα πάντα στη ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων, εμπειριών και γενικώς βαθιάς εσωτερικής σκέψης- για το πως έχει ονειρευτεί ο καθένας τον εαυτό του.

Ναι, πράγματι, η άποψη ότι: «ο άντρας θα παραμείνει για πάντα παιδί» έχει βάση, αλλά παράλληλα δεν αποτρέπει τον καθένα να δοκιμάσει τις αντοχές του με την πατρότητα.

Το ερώτημα «ποια είναι η ιδανική ηλικία για έναν άντρα να γίνει πατέρας» απαντά με νέα έρευνά της η Journal of Epidimiology and Community Health.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, όσοι γίνονται μπαμπάδες σε πολύ νεαρή ηλικία (κάτω των 25) βάζουν τον εαυτό τους σε μεγαλύτερη περιπέτεια σε σχέση με όσους κάνουν το βήμα προς την πατρότητα αργότερα (μεταξύ 30 και 44).

Φαίνεται πως οι νεαροί μπαμπάδες έχουν χειρότερη υγεία και αυξήμένες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα, σε σχέση με τους μεγαλύτερους.

Και για όσους επιχειρήσουν να… διαψεύσουν την έρευνα ως ανεπαρκή ή ελλειπή, να σημειώσουμε ότι οι επιστήμoνες συγκέντρωσαν στοιχεία από 30.000 άντρες που γεννήθηκαν από το 1950 έως το 1960. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως:

Όσοι είχαν παιδί στα 22 τους χρόνια είχαν 26% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πριν προλάβουν να γεράσουν συγκριτικά με εκείνους που έκαναν το πρώτο τους παιδί μεταξύ 25 και 26 χρονών.

Αντίθετα, τα δείγματα ήταν πιο ενθαρρυντικά για τους άντρες που πρωτοέγιναν γονείς στην ηλικία 30-44 ετών, αφού η έρευνα έδειξε ότι είχαν 25% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα!

Γράφει ο Π.Σ.

Φρέσκος Πατέρας

Write A Comment

error: Content is protected !!