Εθνική Ημέρα αφιερωμένη στο σπανάκι σήμερα 26 Μαρτίου!
Όχι μόνο γιατί το σπανάκι παρέχει σίδηρο, αλλά επίσης γιατί είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, βιταμίνης Α και βιταμίνης C – για να μην αναφέρουμε το μαγγάνιο και το μαγνήσιο.
Το σπανάκι είναι ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά! Είναι πλούσιο σε υδατοδιαλυτές βιταμίνες, λιποδιαλυτές βιταμίνες, σίδηρο, ασβέστιο, αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τον καρκίνο.
Μην ξεχνάμε πόσο βοήθησε και ο διάσημος χαρακτήρας κεινουμένων σχεδίων “Ποπάι” στο να το καταναλώσουν και τα πιό δύσκολα παιδιά με την παρόρμηση ότι θα γίνουν και αυτά τόσο δυνατά!
***Η εθνική ημέρα αφιερωμένη στο σπανάκι έχει ξεκινήσει απο τον Μάρτιο του 2008