Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι η παγκόσμια τήρηση της υγείας ως ανθρώπινο δικαιώμα.
Από τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τις οικογένειες με μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, όλοι έχουμε να διαδραματίσουμε ένα ρόλο στην προσωπική μας υγεία και την ευημερία των γύρω μας.

Καθώς οι πόροι του σύγχρονου κόσμου συνεχίζουν να ωφελούν τη συνολική ποιότητα ζωής για τις μάζες, ένας σημαντικός παράγοντας για αυτές τις εξελίξεις είναι η δυνατότητα συνεπούς πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας. Καθώς η επιστήμη αναζητά συνεχώς τρόπους επέκτασης του προσδόκιμου και της ποιότητας της ζωής μας, είναι σωστό το μόνο που να θέλουμε όλοι οι άνθρωποι να έχουμε πρόσβαση σε αυτές τις εξελίξεις ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας μας και την οικονομική μας κατάσταση.

Κάθε χρόνο χιλιάδες ζωές χάνονται από ασθένειες που μπορούν να αποφευχθούν και βασίζονται απλώς σε γεωγραφικούς περιορισμούς ή σε υποανάπτυκτες κοινωνίες.
Πρόσβαση σε προσιτή υγειονομική περίθαλψη σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε νόμιμες, παραγωγικές και χωρίς ασθένειες κοινωνίες. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το κόστος για την υγειονομική περίθαλψη είναι υπέρογκο για περίπου 100 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν σε ακραίες συνθήκες φτώχειας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χρησιμοποιεί αυτή την ημέρα ως ευκαιρία για να κοινοποιεί ανά τακτά έτη μία Παγκόσμια έκθεση στατιστικής έρευνας και διάφορα updates σε ιατρικές μελέτες για την υγεία. Η παρούσα έκθεση είναι μια ετήσια δημοσίευση δεδομένων για την υγεία που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα τομέων έως και τους περιβαλλοντικούς κινδύνους. Επιπλέον, η έκθεση παρέχει επίσης στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη της καθολικής υγειονομικής κάλυψης παγκοσμίως.

Η παγκόσμια κάλυψη υγείας είναι ο νούμερο ένα στόχος του Παγκόσμιου οργάνισμού υγείας. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι θα έχουν πρόσβαση στη φροντίδα που χρειάζονται, όταν το χρειάζονται. Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι η κατάλληλη στιγμή για να κινηγήσουμε αυτή την φιλοδοξία. Όπως και κάθε σπουδαίο κατόρθωμα, το ταξίδι δεν έρχεται χωρίς προκλήσεις. Σήμερα καλούμε όλους να γιορτάσουν την υγεία που έχουν και να πιστεύουν σε ένα ακόμη πιο υγιεινό αύριο για όλους.

Πηγή πληροφορίας για δράσεις Παγκόσμιου οργάνισμού υγείας και ετήσια reports:
https://www.who.int/lymphatic_filariasis/resources/annual_reports/en/

Write A Comment

error: Content is protected !!