Η Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας στις 17 Νοεμβρίου είναι μια από τις πιο σημαντικές ημέρες του έτους για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις και τις δράσεις για την πρόωρη γέννηση παγκοσμίως.

Η ημέρα ξεκίνησε από τον EFCNI (πανευρωπαϊκή οργάνωση και δίκτυο για την εκπροσώπηση των συμφερόντων των πρόωρων και νεογέννητων βρεφών και των οικογενειών τους) και συνεργάστηκε με τους ευρωπαϊκούς μητρικούς οργανισμούς το 2008. Οι διεθνείς συνιδρυτές LittleBigSouls (Αφρική), March of Dimes (ΗΠΑ) και Εθνικό Ίδρυμα Premmie (Αυστραλία) συμμετείχαν στους εορτασμούς και έκαναν την Παγκόσμια Ημέρα Πρόωρης Πραγματικότητας ένα διηπειρωτικό κίνημα.


Εν τω μεταξύ, αμέτρητα άτομα και οργανώσεις από περισσότερες από 100 χώρες ενώνουν δυνάμεις με δραστηριότητες, ειδικές εκδηλώσεις και δεσμεύονται να δράσουν για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του πρόωρου τοκετού και στη βελτίωση της κατάστασης των πρόωρων μωρών και των οικογενειών τους.

Ο καθένας καλείται θερμά να συμμετάσχει αυτήν την ημέρα με δραστηριότητες ή εκδηλώσεις: μητρικές οργανώσεις, νοσοκομεία, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, επαγγελματίες υγείας, κοινωνίες, εταιρείες, πολιτικούς, μέσα ενημέρωσης και άτομα.

Ανεξάρτητα από τον χρόνο, το χρήμα ή το ανθρώπινο δυναμικό που μπορείτε να διαθέσετε – ακόμα και με απλά πράγματα μπορείτε να κάνετε τη διαφορά! Εκτός από το χρώμα μωβ που αντιπροσωπεύει την ευαισθησία και την εξαιρετικότητα, η κάλτσα έχει γίνει σύμβολο για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόωρης Ασφάλειας. Το μικρό ζευγάρι μωβ κάλτσες – πλαισιωμένο από εννέα κάλτσες πλήρους μεγέθους – συμβολίζει: 1 στα 10 μωρά γεννιέται πρόωρα. Παγκοσμίως.

2018 – η δεκαετής επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόωρης Ενημέρωσης

Το 2018 ήταν μια ξεχωριστή χρονιά καθώς γιορτάστηκε τη 10η επέτειο από την ίδρυση της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας. Κάτω από το σύνθημα «Συνεργασία με τις οικογένειες στη φροντίδα των μικρών και άρρωστων νεογέννητων», οι άνθρωποι συμμετείχαν στους παγκόσμιους εορτασμούς.

Καθώς το EFCNI εδρεύει στο Μόναχο της Γερμανίας, ήταν, φυσικά, ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό για αυτούς, ένα από τα κυριολεκτικά αξιοσημείωτα αξιοθέατα του Μονάχου, ο Ολυμπιακός πύργος, φωτίστηκε με μωβ, λάμποντας όλο το βράδι για να θυμίζει τα πρόωρα μωρά στις οικογένειές τους.

Write A Comment

error: Content is protected !!