Στις 19 Ιουνίου, ανακινήστε λίγο τζιν και βερμούτ με πάγο και προσθέστε μια φλούδα λεμονιού.
Είναι η Εθνική Ημέρα Μαρτίνι!
Το μαρτίνι είναι ένα κοκτέιλ το οποίο φτιάχνεται με τζιν και βερμούτ και γαρνίρεται με μια ελιά. Πολλές φορές το μπερδεύουμε με το Μαρτίνι ποτό που είναι απόσταγμα απο κρασί και μυρωδικά.
Όπως περνούσαν τα χρόνια, το μαρτίνι έπαιρνε όλο και περισσότερη διασημότητα, με αποτέλεσμα να έχει γίνει ένα από τα πιο γνωστά αλκοολούχα ποτά. Επιπλέον, έχει ονομαστεί «το ελιξίριο της γαλήνης».
Βασική συνταγή:
3 μεζούρες τζιν, 1/4 της κουταλιάς dry βερμούτ.
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ που είναι γεμάτο παγάκια.
Ανακατέψτε καλά και μετά αδειάστε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι κοκτέιλ.
Γαρνίρετε με μία ή περισσότερες ελιές.
- Μαρτίνι Λίνγκο Dirty – Αυτό το Martini περιλαμβάνει άλμη ελιάς ή χυμό από το βάζο της ελιάς.
- Dry Martini– Το βερμούτ μειώνεται σημαντικά στο Μαρτίνι και το τζιν γίνεται το κύριο ποτό.
- Gibson martini- Αντί για ελιά, οι μπάρμαν διακοσμούν το Μαρτίνι με ένα τουρσί κρεμμύδι.
***Shaken vs. Stirred – Οι περισσότεροι μπάρμαν θα σας πουν ότι το καλύτερο Martini ανακατεύεται και δεν χτυπιέται στο shaker.
- Straight Up – Αυτό το Martini μπορεί να ανακινείται ή να αναδεύεται, αλλά είναι στραγγισμένο και σερβίρεται χωρίς πάγο – το αντίθετο ενός Martini με πάγο.
- Smoky or Burnt – Scotch ουίσκι αντικαθιστά το βερμούτ σε αυτό το Martini. Μια φλούδα λεμονιού διακοσμεί το ποτήρι.
- Wet– Όταν το ξηρό Martini έχει λιγότερο βερμούτ, αυτό έχει περισσότερο.Ο μπάρμαν προσθέτει μια λεπτή λωρίδα εσπεριδοειδών στο Martini ως γαρνιτούρα (φλούδα λεμόνι ή πορτοκάλι).